Blog bejegyzés

Viselj egyedi ezüst ékszert! – 4+1 okunk is van rá

Egyedi ékszerkészítésnél az első és egyben talán legnagyobb kérdés szokott lenni az ékszer anyaga. Vannak, akik hűen ragaszkodnak valamelyik nemesfémhez, mások az adott ékszernek megfelelően döntenek. Egyedi ezüst ékszereddel biztosan hosszú távon is elégedett leszel, el is mondjuk, hogy miért!

Hagyd, hogy meggyőzzünk: ezek az ezüst ékszerek legjobb tulajdonságai

A legnagyobb pro érv az ezüst mellett egyértelműen az ára: ezek az ékszerek ugyanis jóval olcsóbbak a fehér arany vagy arany ékszereknél. De ennél azért ássunk mélyebbre, hiszen sok egyéb tulajdonsága miatt is remek választás egy egyedi ezüst ékszer!

Könnyű. Egy új ékszer súlya elsősorban azoknak lehet kellemetlen, akik egyébként nincsenek hozzászokva az ékszerek viseléséhez. Tipikusan ilyen lehet a helyzet, amikor az ifjú férj ujjára először kerül gyűrű, és hetekig furának érzi miatta a kezét. Az ezüst esetében jó hír, hogy olyan pillekönnyű anyagról van szó, amit szinte észre sem veszel magadon.

Szépen megmunkálható. Igazából az eredeti finom ezüst túl lágy ahhoz, hogy megfelelően meg lehessen munkálni, ezért különféle egyéb fémekkel ötvözik. Tipikus esetben a hővel folyékony állagúra fellágyított ezüsthöz szintén fellágyított rezet kevernek – így áll elő a sterling ezüst, amiről már te is biztosan hallottál. Ez viszont már tényleg egy jól megmunkálható, strapabíró ötvözet, ami egyben azt is garantálja, hogy ezüst ékszered hosszú időn keresztül lehet kedvenc kiegészítőd.

Gyönyörű fénye van. Egy pillanatig se gondold, hogy a kedvezőbb ár a megjelenés rovására menne, hiszen az ezüst ékszerek épp olyan szépen csillognak, mint arany társaik! Arra azonban ügyelned kell – és itt jön a képbe egy kis kontra érv is -, hogy oxidáció miatt az ezüst idővel befeketedhet. Ám utólagos polírozással ez könnyen visszafordítható, sőt, ródiumozással meg is előzhető. Az ilyen ékszer javítási munkákhoz persze szakemberre van szükség, ám ezek pedig mind olyan pontok, amiket személyesen is átbeszélünk, ha hozzám fordulsz.

+1 érv új egyedi ezüst ékszered mellett: a szakértelem

Ez persze nem az ezüst anyaghoz köthető, sokkal inkább ékszered egyediségéhez. Több évtizedes tapasztalatom és soha nem lankadó lelkesedésem rá a garancia, hogy a legjobb minőségű, az elképzeléseidhez pontosan illeszkedő ékszert veheted majd át.

A garancia pedig itt szó szerint értendő: ékszereimre valóban készítési garanciát vállalok, tehát ha valamilyen oknál fogva mégsem lennél elégedett vele, díjtalanul igazítok az elkészült darabon. Az egyedi ékszer készítés menetéről bővebben is olvashatsz blogomban, ezután pedig nem is marad más dolgod, mint felvenni velem a kapcsolatot.

Ajánlatkérés