Blog bejegyzés

mesterséges gyémánt ékszerek

Mesterséges gyémánt ékszerek egyedi elképzelések alapján

Egyedi mesterséges gyémánt ékszerek készítése mindig nagy felelősség és nagy megtiszteltetés is. A különleges anyagok, a tudomány és a technológia fejlődése, valamint az egyéni elképzelések színes palettája egészen magával ragadó feladatot ró az ékszerészre. Sokan szeretik az ékszereket önkifejezésre, vagy valaki iránt érzett szeretetük, megbecsülésük jeleként viselni, illetve az egymással való összetartozásuk kifejezésére használni. Büszkén és örömmel hordják nap mint nap egyedi darabjaikat, mások inkább biztonságos helyen tárolják jeles alkalmakra. Miért érné be cirkóniával, ha valódi gyémántot is kaphat a természetben bányászott drágaköveknél jutányosabb áron? Ön megálmodja, én megvalósítom és közben egy etikus, környezetkímélő alternatívát választunk a maradéktalan luxusért.

Nyaklánctól a mandzsettagombig

Mesterséges gyémánt ékszerek nem csak gyűrűk lehetnek, bár kétségtelenül ez az egyik legnépszerűbb típusuk. Nyakláncok, karkötők, fülbevalók, hajékszerek, mandzsettagombok, de akár piercingek vagy fogékszerek is készülnek gyémántból, sőt gyémánt berakás szinte mindenre kérhető. Ahol a természetes drágakövek voltak eddig a vágyak megtestesítői, ott ma már a mesterségesen előállított darabok is helytállnak. A mesterséges gyémánt ékszerek egyre nagyobb körben válnak népszerűvé és nem csak a környezetvédelem és a fenntarthatóság mellett érvelők számára, de azoknál is, akik eddig a bányászott gyémánttért rajongtak. A gyémánt ragyogása sokakat megbabonáz. Mivel a mesterséges gyémánt ékszerek fizikai és kémiai tulajdonságaikban a természetesekkel megegyező köveket tartalmaznak, a briliánsok adta csodát ugyanúgy biztosítják.
A mesterséges gyémánt ékszerek bárkinek tökéletesek, aki valódi gyémántot szeretne, jutányosabb árat akar fizetni és szimpatikusabb számára a garantáltan etikus forrás. Sokak szemében a gyémántbányászatnak és kereskedelemnek túl hangsúlyosak az árnyoldalai, ezért örömmel választanak biztosan tiszta körülmények közül származó laboratóriumban növesztett drágakövet.

Mesterséges gyémánt ékszerek esküvőre

A mesterséges gyémánt ékszerek jól passzolnak a manapság egyre divatosabb zöld esküvők koncepciójába is. Etikus, a bányászatnál sokkal környezetbarátabb módon juthatunk hozzá és nem mellesleg a természetes gyémánt árából fennmaradó összeg akár az esküvői költségeket is fedezi, mégsem kell lemondani a megálmodott jegygyűrűkről.
Mi a biztosíték arra, hogy a mesterséges gyémánt ékszerek tényleg gyémánttal készülnek? 0,3 karátos vagy annál nagyobb laboratóriumi gyémántok esetén csak olyan darabokat használok, amelyek rendelkeznek a nemzetközileg elismert certifikációval. A gyémánt szélébe beégetett kód és egy hivatalos igazoló lap szavatolja, hogy valóban gyémántot visel.

Mióta a mesterséges gyémánt ékszerek elérhetőek lettek, a fenntarthatóságra is kaptunk egy lemondásoktól mentes alternatívát. Aki az ékszereket szereti, aki rajong a gyémántért, de szeretne jutányosabb áron és kimondottan etikusan hozzájutni a csillogáshoz, az ma már megteheti. Akár ajándékba, akár esküvőre, akár saját kollekcióhoz, az egyedi mesterséges gyémánt ékszerek minden luxus igényt kielégítenek.

Ajánlatkérés