Blog bejegyzés

Mi a gyűrű szűkítés menete? – Hozd el üzletünkbe, ujjadra igazítjuk!

Egy gyűrű egész életre szól, ujjméretünk viszont sajnos nem. A gyűrűméretek kérdése leginkább a lánykérés kapcsán merül fel, ám az élet bármelyik szakaszában változhat annyit a viselő ujjának mérete, hogy már épp ne legyen jó rá kedvenc ékszere. Ilyenkor egy szakavatott ékszerész tud segíteni, cikkünkben pedig be is mutatjuk a gyűrű szűkítés menetét.

Hogyan zajlik a gyűrű szűkítés menete?

A gyűrűméret alakítására többféle megoldás is létezik. Bevett módszer a gyűrűsín alsó részéből egy akkora méretű darab kivágása, ami a problémát megoldja, majd kicsinyítés után az anyag összeforrasztása. Professzionális kezek között az eljárásnak semmilyen szemmel látható nyoma nem marad a gyűrűn, senki nem mondaná meg, hogy valaha nagy volt viselőjére.

A másik elterjedt módszer a tömörítés, mellyel akár több méretet is változtathatunk a gyűrűn. A zömítéses eljárást minden esetben profi szakemberre érdemes bízni, de ilyenkor is döntő szempont a gyűrű anyaga, kialakítása.

Nem mindegy, hogy milyen gyűrűről van szó

Hagyományos karikagyűrűnél, amiben nincs kő vagy gravírozás, a gyűrű szűkítés menete is sokkal egyszerűbb. Ám kővel díszített eljegyzési gyűrű esetében csak anyag kivágásával és forrasztásával lehet a méretet szűkebbre venni, sőt, sok kővel kirakott gyűrűnél az is lehet, hogy nincs mód a szűkítésre.

Fontos tudnod, hogy sok szalonban kapható ékszer nagyon kikönnyített a minél mutatósabbat minél olcsóbban elv mentén. Ezeknél a gyűrűsín homorú, a külső rész szinte csak egy héjazat, ami miatt nem lehet módosítani a méretet. Ezzel ellentétben az egyedi ékszer készítésekor előre számolunk ezzel a lehetőséggel.

Plusz egy érv az egyedi ékszerek mellett

A különleges alkalmakra készített egyedi ékszereknek mindig van mögöttes tartalma, ami még értékesebbé teszi viselője számára. Különösen így van ez az egyedi eljegyzési gyűrűknél, hiszen ilyenkor a szerencsés menyasszony bizton tudja, hogy párja rengeteg energiát fektetett a tökéletes darab megtervezésébe.

Praktikus érv is szól ám az egyedi ékszerek mellett: ezek méretén ugyanis biztosan lehet állítani. Márpedig még a legkörültekintőbb jövendőbeli vőlegénnyel is megeshet, hogy nem sikerül pontosan eltalálnia a méretet. Éppen ezért a nálam készült gyűrűkre önként vállalt garanciában végzem a gyűrű szűkítését vagy tágítását.

Ajánlatkérés