Blog bejegyzés

Törtarany felvásárlás készpénzért, de akár beszámítással is

A családból örökölve vagy épp a padláson takarítva is értékes arany ékszerekhez juthatsz, amiket bár viselni biztosan soha nem fogsz, azért jó hasznát veheted. A törtarany felvásárlás ideális esetben mindkét fél számára előnyös üzlet, vannak viszont buktatói, amiről jó, ha előre tudsz. A következőkben ezért bemutatom a menetét, a veszélyeit és a további lehetőségeid is!

Mik lehetnek a törtarany felvásárlás csapdái?

Laikusként az ember nagyon meg tud örülni egy jól hangzó ajánlatnak, de sajnos épp ezt használják ki a nyerészkedni kívánó felvásárlók is. Rengeteg olyan történetet hallani, hogy a felvásárló szándékosan leszólja az ékszereket, hogy alkudni tudjuk az áron; átvizsgálás közben kárt tesz bennük; vagy éppen hogy az árfolyamváltozásra hivatkozva utólag próbál módosítani az összegen.

Mielőtt tehát bevinnéd egy üzletbe felvásárlásra szánt ékszered vagy órád, két dolgot mindenképpen tegyél meg:

  • alaposan olvass után a törtarany felvásárlás menetének
  • győződj meg róla, hogy az adott ékszerész megbízható

Utóbbi terén máris jó helyen jársz: a Becsei Óra-Ékszerbe nyugodt szívvel hozhatod arany ékszereid. Harmadik generációs órás-ékszerész család sarjaként nálam biztos lehetsz benne, hogy minden darabot a megfelelő tisztelettel, körültekintéssel kezelek – szakértelmem pedig a korrekt árra is garancia.

Hogyan zajlik a törtarany- vagy törtezüst felvásárlás menete?

Első lépésként alaposan megvizsgálatom a szóban forgó ékszereket: megnézem a finomságát, nemesfém-tartalmát. Ezután az aktuális felvásárlási árral kalkulálva máris ajánlatot teszek. A mindenkori törtarany felvásárlási árról a következőket kell tudnod:

A pillanatnyi nemzetközi tőzsdei színarany grammonkénti árából vissza kell számolni a kb 10-15% veszteséget, ami az olvasztás során létrejön, valamint korrigálni kell az adott ékszer finomságának megfelelő szorzóval.

Miután az üzlet létrejötte természetesen nekem is érdekem, ezért megegyezés esetén a felbecslés és bevizsgálás díjtalan. A megbeszélt összeget pedig azonnal, maradéktalanul ki is fizetem, de akár azt is választhatod, hogy beszámítsam új ékszered készítésébe.

Keltsd új életre régi arany ékszereid!

Nemcsak költséghatékonysági szempontból előnyös, ha beszámíttatod meglévő törtaranyod értékét az új tervezésébe, egyfajta különleges szimbolikát kapsz vele. Gondolj csak el egy jegygyűrűt, amiben még nagyszüleid, dédszüleid karikagyűrűje is benne van – egy önmagában is erős érzelmi értékkel bíró ékszert még nagyobb szépséggel ruházol fel.

Ékszerszalonomban pedig beszámításra is van lehetőség! Ha egyedi ékszerkészítésen gondolkozol, és van otthon olyan arany ékszered, amit szívesen „beáldoznál” erre a célra, hozd el magaddal a megbeszélésre, és rögtön eszerint adok ajánlatot a teljes tervezésre.

Ajánlatkérés